Aflevering PK 92002-SH

Rijkelijk uitgeruste autolaadkraan

Maandag 8 mei begon met een ‘klein wereldje’ door de mist, maar kort na aankomst bij de firma L.A. van den Heuvel in Werkendam trok deze al snel op om wat ruimte te maken voor een wel nog wat waterig zonnetje. Vanuit milieuoogpunt moet de huidige Scania met Palfinger van chauffeur Marcel na 14 jaar trouwe dienst (en zeker nog niet versleten) toch ruimte maken voor een nieuwe.

VDA Konstruktie had het genoegen om hiervoor een nieuwe bakwagen met een Palfinger autolaadkraan PK 92002-SH neer te zetten. Dit alles opgebouwd op een Volvo FH 540 8x2 TAG-XL geleverd door Volvo Group Truck Center Gorinchem.

   

De Palfinger is rijkelijk uitgerust


met de nodige snufjes om deze nieuwe machine in te gaan zetten voor de meest uiteenlopende hijsklussen. Zo is er een PJ 125-E fly-jib om de basiskraan met 8 hydraulische uitschuifbare delen (20,1 meter) nog eens te verlengen zodat er een vlucht mogelijk wordt van bijna 33 meter!

Verder is er een 2,5 tons hydraulisch opklapbare lier aanwezig die voorzien is van SRC (Synchronised Rope Control). Deze houd het hijsblok automatisch op gelijke hoogte wanneer de mast in-of uitgeschoven wordt. Ook het RTC (Rope Tension Control) is aanwezig waarmee de kraan opgevouwen kan worden terwijl de lierkabel ingeschoren blijft met als resultaat aanzienlijke tijdswinst als er bij de volgende hijsklus ook weer gebruik moet worden gemaakt van de lier.

   

Daarnaast zijn er nog tal van zaken waaronder P-Fold, AOS, Flow Sharing, Load en ballastprogramma LCA03, Softstop op de cilinders, DPSP voor de fly-jib en een tweetal bewaakte front steunpoten die het gebruik extra veelzijdig en gemakkelijk maken voor de machinist. De laadbak is voorzien van de nodige RVS gereedschapskisten, lades en afdekplaten alsmede een hydraulisch uitschuifbaar achterkalf met verlichting en antislip op de laadvloer.

Wij zijn de heren Leonard en Bas v/d Heuvel dankbaar voor het in VDA Konstruktie gestelde vertrouwen en wensen chauffeur/machinist Marcel veel plezier met deze nieuwe aanwinst.

 

Bent u ook geïnteresseerd in deze mooie autolaadkraan?

Kijk en lees dan snel verder op de product pagina: 
Autolaadkraan PK 92002-SH | Palfinger Nederland

Naar blogoverzicht
Aflevering PK 92002-SH

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht