PK 135.002 TEC 7 Goudriaan

Machtige Palfinger machine

Aflevering


Recent hebben we dit multifunctionele voertuig afgeleverd aan Transportbedrijf Goudriaan B.V. uit Ouderkerk a/d IJssel.

Deze Palfinger PK 135.002 TEC 7 heeft in de basis een vlucht van 19,4 meter. Op deze vlucht is nog een hijscapaciteit van maar liefst 4500 kg mogelijk! In combinatie met de PJ 190 fly-jib is een vlucht van 32 meter haalbaar met nog een hijscapaciteit van 1280 kg. Als extra kan op de fly-jib nog een MFA jib gemonteerd worden. Met deze in hoogte verstelbare tool houdt het pas op bij maar liefst 37,3 meter!

 

Op de hefarm is een kantelbare 3,5 tons lier gemonteerd. Deze is voorzien van RTC. Dit maakt opvouwen met ingeschoren lierkabel mogelijk dus aanzienlijke tijdswinst bij meerdere lier klussen op verschillende locaties. Met het SRC wordt de lierkabel gesynchroniseerd bij het in- en uitschuiven van de mast dus de machinist hoeft de lierkabel niet meer te corrigeren en de last kan hiermee in een vloeiende beweging worden weggezet. SRC is tevens mogelijk over de MFA fly-jib.

Voor de stabiliteitbewaking heeft de kraan het welbekende HPSC (High Power Stability Control) maar extra hier bovenop ook nog de LOAD functie. Deze kijkt zowel in de langs als dwars richting naar de scheefstand van het voertuig. Bij extra gewicht op de laadbak kan de last hiermee verder weggezet worden indien er niet volledig afgestempeld kan worden.

 Aflevering PK 135.002 TEC 7 Goudriaan (VDA)

De FPS bewaakt de druk in de steunpoot voor de cabine zodat het chassis niet overbelast raakt. Verder heeft de kraan nog tal van zaken om het gebruik zo efficiënt en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Kortom een machine om de komende jaren de meest uiteenlopende klussen mee te kunnen klaren. Wij bedanken Dhr. Goudriaan wederom voor het vertrouwen in ons product en wensen Arjan de chauffeur/machinist veel werkgemak met deze machtige machine! Rest ons nog ook Scania Hoogvliet te bedanken voor de prettige samenwerking! Ondanks het slechte weer toch wat plaatjes geschoten om te kunnen delen.

Aflevering PK 135.002 TEC 7 Goudriaan (VDA) Aflevering PK 135.002 TEC 7 Goudriaan (VDA)

Naar blogoverzicht
PK 135.002 TEC 7 Goudriaan

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht