Bergingsvoertuigen Falkom

Falkom BV uit Tiel gaat gestaag door met het bouwen van zeer uiteenlopende bergingsvoertuigen die in diverse landen worden afgegeleverd. Regelmatig worden er ook voertuigen voorzien van een Palfinger autolaadkraan. Al geruime tijd neemt Falkom de Palfinger kranen af bij Palfinger Nederland en bouwen zij deze kranen zelf op. Als de opbouw compleet is dient nog wel het HPSC stabiliteitssysteem ingeregeld te worden om de stabiliteit van het voertuig te kunnen waarborgen. Dit traject neemt VDA Konstruktie voor zijn rekening. De afgelopen tijd hebben wij als VDA dan ook weer verschillende kranen in mogen regelen. Hieronder een aantal voorbeelden.

Deze Palfinger PK 62002-EH in de kleur traffic rood is op een Scania R520 gebouwd. Met het dubbele kniehevelsysteem kan in elke stand de maximale kracht uit de kraan gehaald worden.

Met zes hydraulisch uitschuifbare delen kan deze PK 62002-EH-E naar een vlucht van 16,2 meter waar nog 3000 KG gehesen kan worden.

Met een slanguitrusting voor twee uitrustingsstukken kan deze kraan voor diverse doeleinden ingezet worden.

De knikgiek is middels het Power Link Plus systeem 15° overstrekbaar. Het geometrie bewakingssysteem grijpt in als bij het overstrekken de kraan een hoek van 70° overschrijdt.

Deze Palfinger PK 19500T staat op een Mercedes Atego. Met zijn viervoudige hydraulische uitschuif wordt een vlucht van 10,0 meter bereikt en heeft deze Palfinger een hijscapciteit van 1620 KG op deze vlucht.

Deze T kraan is uitgerust met een 3 voudig Danfoss bedieningsventiel die zowel manueel als met een Scanreco afstandsbediening te bedienen is. Met het HPLS (High Power Lifting System) heeft deze kraan 2 drukbereiken voor net dat beetje extra power als dat nodig is.

Deze Palfinger PK 53002-SH op een Volvo FH 8x2 is voorzien van een 8 voudige hydraulische uitschuif. Goed voor een reikwijdte van 21,0 meter.

De palfinger wordt bestuurd door het Rexroth can-bus gestuurde ventielenblok middels deze door Palfinger zelf ontwikkelde Palcom P7 afstandsbediening. 

Ook deze kraan is uitgevoerd met slangengoten voor het gebruik van extra hulpstukken.

VDA Konstruktie bedankt Falkom voor de wederom fijne samenwerking!!

Naar blogoverzicht
Bergingsvoertuigen Falkom

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht