Demo voertuig voor Stern Auto BV

VDA Konstruktie heeft in samenwerking met onze collega dealer VSU in Utrecht dit demo voertuig opgebouwd voor Stern Auto BV eveneens uit Utrecht.

Deze Mercedes Arocs 3642 6x6 wide spread is voorzien van een Palfinger/Epsilon Q150Z84TI. Deze is manueel te bedienen op de hoogsta maar is ook via een een Scanreco afstandsbediening te besturen zodat de bediener overal zicht heeft op het uit te voeren werk.

Met de Paltronic 50 overlastbeveiliging en HPSC-L stabiliteitsbewaking is een veilige werking gegarandeerd.

  Met de meesturende achteras is dit voertuig zeer wendbaar en gemakkelijk overal in te manouvreren.

Aan de 8,4 meter lange mast is een robuuste 6 tons asrotator bevestigd met bijhorende grijper die uiteraard binnen de wettelijke voertuigbreedte op te vouwen is.

Met het gepatenteerde Easy Fold systeem is het mogelijk deze Epsilon in de lucht op te vouwen. Er is dus geen ondersteuning van een vaste ondergrond nodig. Ideaal in krappe situaties! Om alles in een goede bedrijfstemperatuur te houden is er een 10,4 KW koeler gemonteerd met een capciteit van 200 liter.

Verder is deze Mercedes uitgevoerd met een PN 2-WAYTIP Palfinger twee zijden kipper. Deze kipper is achter voorzien van de zogenoemde ''Franse'' achterklep. De rechter deur bij deze is dubbel scharnierend i.v.m. de milieuklep. De deur wordt vergrendeld met 4 sluithaken, 2 sluitveren en 2 boosters.

Middels het hydraulische zijbord kan er ook zijwaarts gekiept worden. De eveneens hydraulisch bedienbare milieuklep van geanodiseerd aluminium zorgt ervoor dat er onderweg niets uit de laadruimte op de weg terecht komt.

Deze milieuklep vouwt volledig weg naar 1 zijde zodat er aan zijbord zijde gemakkelijk met bijvoorbeeld een shovel geladen kan worden zonder dat de milieuklep beschadigd raakt.

Naar blogoverzicht
Demo voertuig voor Stern Auto BV

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht