Nieuwe TEC-kranen

Nieuwe TEC-kranen in de 30 t/m 40 tonmeter klasse

De nieuwe modellen PK 37.002 TEC 7, PK 35.502 TEC 5, PK 30.002 TEC 7 en PK 28.502 TEC 5 zijn per direct beschikbaar, elk model beschikt over een indrukwekkende combinatie van een efficiënt continue zwenksysteem en een breed scala aan technische features. De vier nieuwe modellen worden aangevoerd door de PK 37.002 TEC 7, welke maximale hefkracht en reikwijdte biedt. 

Gecombineerd met een fly-jib heeft de PK 37.002 TEC 7 de beste reikwijdte in zijn klasse, wat resulteert in een ongelofelijk bereik van 35 meter. De kraan wordt hierbij gesteund door functies zoals het optioneel verkrijgbare DPS-C systeem. Het Dual Power System Continuous garandeert een maximale toename van het hefvermogen in alle armposities. Dit betekent dat de kraan altijd klussen aankan die langere reikwijdtes nodig hebben, zoals dakwerk of met zware ladingen. De optionele modules van het HPSC-Plus stabiliteitsbewakingsprogramma vergroten de inzetmogelijkheden van de nieuwe TEC 7 modellen nóg verder: GEOM bepaalt het zwaartepunt van het uitschuifsysteem inclusief last en verhoogt hierdoor de prestaties van de kraan, in het bijzonder in situaties waar de ruimte beperkt is en de arm niet volledig uitgeschoven kan worden. FSTAB verbetert de steunpootprestaties bij zeer korte afstempelbreedtes in combinatie met een hoge belading op de truck. LOAD — ook als optie verkrijgbaar op de nieuwe TEC 5-kranen — reageert op de laadsituatie van de truck en past automatisch de maximale laadlimiet aan. 

MAXIMALE KEUZE AAN ASSISTENTIESYSTEMEN

Zoals bij de reeds beschikbare TEC 7-modellen kunnen vanzelfsprekend ook de PK 37.002 TEC 7 en de PK 30.002 TEC 7 uitgerust worden met het volledige programma van PALFINGER assistentie- en comfortsystemen. De hightech modellen van de TEC 7 range maken alle voordelen en systemen mogelijk die PALFINGER vandaag de dag te bieden heeft, maar ook voor toekomstige systemen zoals Smart Boom Control. Daarbij scoren de nieuwe PK 35.502 TEC 5 en PK 28.502 TEC 5 ook punten door hun technische mogelijkheden (Soft Stop, HPSC-Plus LOAD, DPS-Plus en Fly-jibs) en uitstekende prijs-prestatieverhouding.

MERKBAAR EFFICIËNTER EN COMFORTABELER

Alle vier de nieuwe kranen kunnen optioneel worden uitgerust met Fly-jib en de optionele MEXT- en WEIGH-assistentiesystemen maken het werken met de PK 37.002 TEC 7 en PK 30.002 TEC 7 nog aangenamer: MEXT past automatisch de prestaties van de kraan aan op het maximale laadvermogen van een of twee mechanische verlengingen. Met de WEIGH-software weegt de kraanmachinist de lading rechtstreeks op de kraan en wordt er onmiddelijk een overzicht verkregen van de posities waarnaar hij de lading kan tillen. Dit betekent dat de kraan nog preciezer kan worden bediend en daarbij worden de tien meest recente weegprocessen automatisch opgeslagen. 
Op de nieuwe TEC-kranen kan het retouroliegebruik aangepast worden naar gelang de situatie: het kan handmatig worden uitgeschakeld wat de schuifkracht aanzienlijk verhoogt, wanneer ingeschakeld verhoogt het de snelheid van het in- en uitschuiven. De TEC 5 en TEC 7 modellen bereiken een hogere mate met behulp van Soft Stop; alle kraanbewegingen worden gedempt voordat de eindpositie bereikt is, hierdoor kan de kraanmachinist nog preciezer werken.

TEC VOOR IEDERE MOGELIJKHEID

PALFINGER TEC-kranen zijn ontworpen voor taken die een zekere mate van precisie en finesse vereisen. Of het nu gaat om complexe uitdagingen in stedelijke gebieden, hijswerkzaamheden waarvoor lange reikwijdte nodig is, of de assemblage van zware machines, de nieuwe modellen PK 37.002 TEC 7, PK 35.502 TEC 5, PK 30.002 TEC 7 en PK 28.502 TEC 5 lossen complexe taken nauwkeurig, veilig en efficiënt op!

Naar blogoverzicht
Nieuwe TEC-kranen

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht