Nieuwe palfinger/Epsilon voor de firma Lodder uit Abbenbroek

VDA Konstruktie heeft deze Palfinger/Epsilon S290Z HPLS afgeleverd aan de firma Lodder BV uit Abbenbroek. De Epsilon is gebouwd achterop een 3 assige Pacton trailer.

De kraan is te bedienen op een hoogzit d.m.v. 2 kruishendels en 2 voetpedalen.

Volledig uitgeschoven heeft de Epsilon een bereik van 9,6 meter. Op 8,0 meter heeft de kraan nog een hijscapaciteit van 3,0 ton! De extra afstempelbalk voor waarborgd de stabiliteit bij zware lasten. Voor het leggen van bijvoorbeeld rijplaten voldoet de afstempeling achter. Bij volledige afstempeling is het voertuig 360° stabiel en heeft de kraan dus een 100% tabel!

De bediening van de steunpoten/uithouders voor worden uiteraard gewoon bediend vanaf de hoogzit. Voor eventuele calamiteiten is er ook nog een noodbediening onder het chassis aanwezig.

Tevens is op de hoogzit de status van de afstempeling te zien en zijn er zaken aanwezig zoals toerentalregeling, werklampen en motor start/stop. Bij koud weer is er ook nog de stoelverwarming. De hoogzit is buiten de noodstop om ook middels een zitschakelaar beveiligd tegen ongewenste bewegingen van de kraan.

Voor de klim naar boven zijn de nodige hulpmiddelen gemonteerd. Ook voor dit soort opbouwen kunt u gerust geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor wat betreft de mogelijkheden.

Naar blogoverzicht
Nieuwe palfinger/Epsilon voor de firma Lodder uit Abbenbroek

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht