Rondleiding MBO studenten bij VDA

Autolaadkraan demonstratie

In februari hebben we bij VDA Konstruktie 19 studenten van het MBO Rijnland mogen ontvangen. Als aansluiting op het theoretische lesmateriaal over Hydrauliek hebben wij een rondleiding georganiseerd met een demonstratie en uitleg kunnen geven over de werking van de hydraulische toepassingen van autolaadkranen.

Dit was de eerste keer dat we dit in samenwerking met MBO Rijnland hebben opgezet om zo de interesse bij de jeugd op te wekken en meer gevoel van de producten te kunnen geven. Waar op school vaak alleen kleine materialen beschikbaar zijn zoals opengewerkte pomp en cilinders, konden de studenten nu alle onderdelen in bedrijfstoepassing zien waardoor de theoretische situaties en schetsen uit het boek nu beter op hun plek vielen.

Alle aspecten van de verschillende opbouwfases kwamen onder de aandacht. Van truckdesign bij nieuwbouw tot reparatie en service werkzaamheden aan de carrosserie en de kraan, en naast de hydrauliek ook de elektrische aspecten en het inregelen van de kraan voor aflevering kwamen aan bod.

Zowel voor de studenten als voor VDA Konstruktie voelde dit als een groot succes. Wij willen dit dan ook jaarlijks met MBO Rijnland blijven organiseren om de jeugd klaar te stomen voor de toekomst.

Als leerbedrijf kun je ook bij ons terecht voor stageplekken.
Neem direct contact met ons op of kijk voor meer informatie bij de Vacatures.

VDA bezoek MBO 1   VDA bezoek MBO 2

VDA bezoek MBO 4    VDA bezoek MBO 3

   

   

Naar blogoverzicht
Rondleiding MBO studenten bij VDA

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht